3 septembrie 2012

TEDxYouth @Craiova

Astazi am avut placerea de a participa la conferinta TEDxYouth @Craiova, care a avut loc in cladirea Proiect S.A. Am fost bucuroasa sa vad organizarea buna, implicarea si participarea in numar mare al tinerilor elevi de 13 ani pana la persoanele mature de 30 ani.
Programul a inceput intr-un mod putin ciudat, as putea zice, de catre Catalin Baicus cu discursul sau  "Cuvant...pauza,Corp..pauza".  La inceput, el s-a  ridicat de pe scaun si s-a dus catre microfon, dar fara a spune nimic, repetand procedeul de trei ori. Astfel, el a tinut sa ne demonstreze ca putem comunica prin gesturi si miscari.
A fost urmat de Luiza Balaban, o tanara sculptorita, care a reusit sa castige 20 000$ din pasiunea ei. Aceasta a indemnat tinerii sa isi gaseasca un hobby si sa faca totul din pasiune, pentru a fi cei mai buni in ceea ce fac.
Vlad Dragulescu si-a pus de-a lungul vietii sale intrebarea "De ce nu ?" , astfel reusind sa creada intens in tot ceea ce avea sa faca, chiar daca a reusit sau nu. Astfel, el a demonstrat ca intotdeauna trebuie sa credem in fortele proprii si sa incercam sa facem tot ce ne-am propus.
Cristian China Birta a.k.a Chinezul a reusit sa arate prin intermediul unei prezentari comice cum putem folosi internetul, retelele de socializare, in interes personal, pentru a ne crea beneficii in viata sau chiar in obtinerea unui job.
Rodica Mixich si-a prezentat in imagini realizarile la propria Casa de Cultura, infintata de aceasta in livingul personal.
Ultimul,dar nu cel din urma, a fost Pop Sergiu Mihai, care a vorbit despre propriile experiente, cum a ajuns si ce l-a motivat sa lucreze in domeniul afacerilor.

In concluzie, a fost o conferinta cu scop educativ pentru tinerii deja interesati in formarea personala. Fiecare, fie el participant sau speaker, a avut de invatat pe tot parcursul conferintei.

Niciun comentariu:

Powered By Blogger